Mijn naam is Reinold (Rein) Meijer en ik ben al op jonge leeftijd begonnen met tekenen en schilderen. Langzaam maar zeker heb ik mij ontwikkeld tot een fijnschilder in een realistische of, zoals u wilt, figuratieve stijl. Afhankelijk van het onderwerp in olieverf of acryl maar ook wel in aquarel of als pentekening. Meestal stads- en dorpsgezichten, vooral daar waar de oude en nieuwe tijd elkaar raken. Het menselijk ingrijpen (of juist het nalaten daarvan), is daarbij doorgaans de inspiratiebron.
Met redelijk succes heb ik inmiddel deelgenomen aan een aantal exposities, waarbij ik n 2016 de publieksprijs won voor het schilderij Moto Guzzi en de tweede prijs van de vakjury voor het gehele (geëxposeerde) werk bij de Rabobank Kunstexpositie in Pijnacker.
In 2019 (het Rambrandtjaar), is mijn aquarel Passanten uit ruim 8400 internationale inzendingen gekozen voor de expositie "Lang Leve Rembrandt" in het Rijksmuseum
in Amsterdam. Vervolgens is in het Vermeerjaar mijn schilderij Grote Markt uitgekozen voor deelname aan de expositie "Een andere kijk op Delft" in het Vermeercentrum in Delft. Voorts is regelmatig een deel van mijn werk te zien in de "Kunstsuper", een gallerie van en voor kunstenaars, gevestigd aan het Agathaplein (naast museum het Prinsenhof) in Delft. Voor vragen over beschikbaarheid van mijn werk kunt u kunt mij bereiken via onderstaand telefoonnummer.

06 24863617


Inmiddels heb ik mij aangesloten bij het kunstenaarscollectief KIP (Kunst In Pijnacker). KIP organiseert o.a. gezamenlijke museum- en ateierbezoeken, lezingen voor kunstenaars en exposities binnen en buiten de gemeente. Geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via post@kunstinpijnacker en ontdek al het moois dat wij te bieden hebbn!


© MeijerKunst - All Rights Reserved.

Last update: 30 maart 2024