Reinold (Rein) Meijer is een geboren Schiedammer, maar woont al weer ruim vijftig jaar in Pijnacker.
Hij begon al op jonge leeftijd met tekenen en schilderen maar koos, zoals de meesten van zijn generatie, voor een zeker bestaan en dus voor een ander vak.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en met enige regelmaat zagen schilderijen en tekeningen het licht.
Behalve een cursus etsen aan de VAK in Delft en het volgen van enkele workshops modeltekenen bij Kunstbreak in Berkel en Rodenrijs, heeft hij geen kunstopleiding gevolgd en is dus een echte autodidact.
Eenmaal met de VUT werden deze activiteiten wat intenser opgepakt en heeft hij zich verder ontwikkeld tot een fijnschilder met een voorliefde voor modern
realisme en soms een beetje magisch realisme.
Met redelijk succes heeft hij inmiddels ook deelgenomen aan een aantal exposities. In 2016 won hij de publieksprijs voor zijn schilderij Moto Guzzi en de tweede prijs
van de vakjury voor zijn gehele (geëxposeerde) werk bij de Rabobank Kunstexpositie in Pijnacker.
In 2019 werd hij met zijn aquarel Passanten uit ruim 8400 inzendingen gekozen voor de expositie "Lang Leve Rembrandt" in het Rijksmuseum Amsterdam.
En het jaar daarop nam hij met zijn schilderij Grote Markt Delft deel aan de expositie "Een andere kijk op Delft" in het Vermeercentrum in Delft.

Heeft u vragen over prijzen en/of beschikbaarheid? Neem gerust contact op, u kunt daarvoor onderstaand telefoonnummer gebruiken.

015 2010345